Kirjoittanut hannoverfi | 06.07.2010

Brokser tamma- ja varsatapahtuma katsojamagneettina

Brokser tamma- ja varsatapahtuma katsojamangneettina Texti ja Fotos: M. Schwöbel

19./20. kesäkuuta oli Brokser tamma- ja varsatapahtuma Bruchhausen- Vilsen torilla.
Lukuisia kasvatuksesta kiinnostuneita oli saapunut paikalle saadakseen Hannoverin suurimassa tammanäyttelyssä kuvan siitä, millainen paikallinen tammakanta on.
Hans Heinrich Brüning, AG Süstedt puheenjohtaja, oli ylpeä voidessaan esitellä korkeampi arvoimemmen tuomariteamin ylipäätään täällä Bruchhausenissa, johon kuului
Liiton puheenjohtaja, Manfred Schäfer, Kasvatuksen johtaja Dr. Werner Schade, Landgestüt Cellen johtaja Dr. Axel Brockmann, täydentävinä jäseninä toimivat liiton varapuheenjohtaja Konrad Böth, Norbert Freistedt Sachsen- Thüringenin hevoskasvatusliitosta ja Matthias Klatt, Ahausenista, jotka antoivat arionsa näkemistään tammoista.

Tuomareille esitettiin 105 tammaa, jotka olivat iältään 2-4 vuotiaita ja 5 tammaperhettä. 49 tammaa saivat 1a arvostelun, 43 kirjattiin valtion valio ehdokkaiksi. Erityisesti estetammat olivat ylivoimaisia kasvatujohtaja Dr. Werner Schaden mukaan. Tällä kasvattaja-alueella kiinnitetään hevosen urheilullisuuteen ”Sportlichkeit” paljon huomiota, joka oli huomattavissa myös niin ulkonäöstä, kuin myös suvusta.
Näin loistavasti järjestetty näyttely elävöittää alueen kasvatusta. Vieraanvaraisuus ja yhteistyö hannoverkasvattajien kesken olivat täällä esimerkillisesti esillä.
Unohtamatta kaunista esittely paikkaa ja erityisen hyvää gastronoomiaa, joka oli hevoskasvatusseura PZV Freudenbergin järjestämä, kuten viime vuonnakin.
Mukana oli myös„Breed Orientation Course“ , jossa oli osaanottajia vieraina kahdeksasta maasta, myös Suomesta! Toivottavasti saamme Miialta ja Sannalta matkakertomuksen.

Wilhelm Klausing, Diepholzista on kasvattaja ja myös omistaja suurilinjaiselle estetammalle, jonka i. ja i.i Iberio/ Prestige Pilot. Tämä sympaattinen tummanpunarautias tamma esiintyi hyvin elastisesti liikkuen, kuitenkin rennon letkeänä ja rauhallisena kolmiouralla.
Puoliveriluokan voittaja Lauries Crussador xx/Weltmeyer tamma, jolla pedigreetä hallitsevat heti kaksi mainekkainta kasvatusoria Landgestüt Cellestä.
Tämä mahtava, uskomattomasti liikkuva täysveripainotteinen tamma, joka on silti hyvin kaunis tyypiltään, on kotoisin Heinz Kracken tallista Bassumista.

Kasvattajille i-piste tammanäyttelyissä on varmasti perhenäyttely. Viisi tammaperhettä oli ilmoittautunut lähtöön.
ZG Westermann ja Barg, Mellinghausenista voitti tänä vuonna tittelin parhaasta tammaperheestä, joka arvosteltiin kokonaispisteillä 8,2 ja saa tästä lähtien nimetä tammaperhettään eliittiperheeksi. Vaikuttava 13 vuotias Paquita (Pablo/Arsenik) ja sen molemmat tyttäret valtionvalio Chanel i. Cranach ja kaksi vuotias luokkansavoittanut tamma i. Quicksilber osasivat esiintyä edukseen.
Niimpä tammaperheet Marcia Boeing/ Hans Heinrich Brüning, Ochtmannien ja Dr. Christian Schroer, Siedenburg kasvtuksesta jäivät sijoille 2. ja 3.
Varsanäyttelyyn oli saapunut paljon katsojia ja pohjalla, joka oli valmisteltu varsoja silmällä pitäen, tarjosi parhaat edellytykset sunnuntaina esintymiselle.
Päivän parhaat pisteet 8,7 keräsi hyvin jalo tammavarsa i. Fürst Nymphenburg – Falkland vanhempien kouluvarsojen luokasta, joka esiintyi vahvalla ravilla. Kasvattajana oli Johann Glander, Sykestä. (Katso kuva)

Fürst Nymphenburg varmisti arvonsa periyttäjänä toistamiseen saavuttamalla kolmannen sijan nuorempien kouluvarsojen luokassa orivarsalla e.i. Lanthan (Kasvattaja Z. ja B. Adelheid Brüning, Ochtmannien) saaden yhteispisteiksi 8,22.

Florencio I toinen poika Floriscount saavutti toisen sijan punarautiaalla tammavarsallaan jonka emä on Don Crussador vanhempien kouluvarsojen luokassa. Tammavarsa on kotoisin Lars Holljesiefken tallista Balgesta. Se esiintyi näyttelyn edetessä aina paremmin
ja tästä palkkana päivän toiseksi korkein tulos 8,39.

Bonifatius rankkasi elegntin ja hienosti liikkuvan tyttärensä arvosanoilla 8,27 toiselle sijalle luokassaan.
Emän isänä tästä kerää pisteet Londonderry Kasvattaja kasv. ja om. Kerstin Birkholz, Stuhr.
Valentino ei tarvitse enään alleviivata jalostusarvoaan paljon käytettynä orina; -sillä oli kaksi laadukasta suuriliikkeistä jälkeläistä loppuringissä. Toinen sija eräälle orivarsalle e.i. Argentan (kasv.ja on. : Ludwig Brokering, Eydelstedt, arvosana 8,0) ja kolmassija eräälle orivarsalle e.i. Raphael kasv. ja om. Andrea u. Lutz Gähler, Eystrup, arvosana 7,83.

Varsaluokkien välissä esiintyi Erika Labbus-n Welshgestüt Erileen Bettinghausenista vauhdikkain ratsastus- ja Welsh A varsanäytösten kera ja mainosta samallaponivarsachampionaattia
15. elokuuta Steyerbergissä.
Myös nuoretkasvattajat esiintyivät näyttelyssä mukana ja näyttivät, että myös tulevaisuudessa Brokserin tamma- ja varsatapahtuma pitää osansa Hannoverkasvatuksen näyteikkunana.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: