Kirjoittanut hannoverfi | 22.12.2010

Saksan ratsastajainliitto on päättänyt, että hevoset joilta on poistettu turpa- tai korvakarvat, eivät saa osallistua kööraukseen tai huutokauppoihin.

FN- kasvatusosasto päätti menettelystä ”kööraustrimmauksia” vastaan<!–

Rubrik: News – Züchterforum

–>

 

Kasvattajajärjestöjen on otettava tämä käytäntöönsä. ”on oikeastaan itsestään selvää, sillä nämä ovat eläinlakia vastaisia asioita, mutta haluamme korostaa tätä erikseen vielä, sillä yhä edelleen nähdään esitettyjä hevosia, joilta on poistettu tuntokarvat tai korvien sisäkarvat huutokaupoissa tai köörauksissa.” -kommentoi Theodor Leuchten (Ratingen), kasvatusosaston johtaja Saksan Ratsastajain liitosta (FN). ”Haluamme silti luonnollisesti, että hevoset esitellään hyvin friseerattuina ja esitettyinä hyvässä ruokintakunnossa kaikissa järjestetyissä tilaisuuksissa. Nyt on kyseessä kunnioittaa eläinsuojelulakia.” Leuchten lisäsi.

Alkuperäinen teksti: http://www.zuechterforum.com/news/details-news/article/fn-beirat-zucht-beschliesst-vorgehen-gegen-koerrasuren-3593//abp/18.html

Eri kasvatusjärjestöjen vastaavat olivat nopeasti yhtä mieltä turhan karvojen poiston puolesta ja haluavat tukea siten hevosurheilua koskevaa eläinsuojelulakia. Hevosten pito-ohjesäännösten perusteella tämän kaltainen hevosten manipulointi on lainvastaista. Tuntokarvat ovat toiminnallinen osa hevosta ja korvien sisäkarvoilla on erityinen suojaava tarkoitus.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: