Kirjoittanut hannoverfi | 21.12.2012

Eliitti varsa- ja tammahuutokauppa

Kesän varsa ja tamma Eliittihuutokaupan kolme päivää olivat työntäyteisiä.

Suomesta ei kukaan ollut itse paikalla ja kaikki varsat, yhteensä kuusi, ostettiin puhelimeni kautta. Kiinnostusta ei siis ilmoitusten perusteella ollut juurikaan, mutta kiitos live esitysten netin kautta, yksi ja toinen asiakas vakuuttui varsakokoelman tarjonnasta ja Suomeen ostettiin lopulta sittenkin mielenkiintoisia varsoja. Varsinkin perjantain hintataso oli erittäin alhainen, johtuen vähäisestä asiakasmäärästä.
Kouluvarsojen suhteen oli jännittävää ja hiukan hämmentävääkin huomata, että kaksi henkilöä tarjosivat täysin toisistaan tietämättä ja toisiaan tuntematta kolmen päivän aikana aina samoista varsoista. Jälkeenpäin mietimme yhdessä, mistä se voisi johtua. Yksi ilmeinen syy on, että omat kokemuspohjaiset ”idolit”ts. valmentajat, tunnetut ratsastajat ym. ja heidän menestyshevosensa antavat suunnan tiettyyn hevostyyppiin. Tulos olikin sen mukainen, Suomeen ostettiin kaksi saman sukuista orivarsaa (Don Index – Hochadel).
Suomeen ostetut estevarsat olivat kaikki hyväsukuisia tammoja. Varsahuutokaupan 252 varsan keskihinnaksi muodostui lopulta 6.333,33 Euroa. Halvimmat varsat maksoivat 3.000 Euroa ja kallein maksoi 48.000 Euroa. 84 eliittivarsaa maksoi alle 4.000 Euroa.
Varsahuutokauppaa edeltäneistä näyttely ja valintatilaisuuksista tehty videokokoelma:

Tunnelmia ulkoviheriöltä varsa- ja tammahuutokaupan ajalta:

Alla olevassa kuvassa huutoringistä Djordy (Don Index – Hochadel) emänsä rinnalla. Djordyn osti Mia von Schanz.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: