Kirjoittanut hannoverfi | 21.12.2012

Marraskuun ratsuhuutokauppa

Marraskuun ratsuhuutokauppaan saapui iloinen Suomalainen kouluhevosista kiinnostunut ryhmä.

Osalla oli jo kokemusta entuudestaan, osa kertoi hevosenetsintä odysseasta, joka oli jäänyt tuloksettomaksi pidemmistäkin matkoista huolimatta. Muhkeana lopputuloksena Suomalaisomistukseen kertyi seitsemän lupaavaa kouluhevosta. Yksi näistä jää Saksan Beyeriin uuden omistajansa luokse. Huutokaupan keskihinnaksi saatiin 12.853,24 Euroa, edullisin hevonen maksoi 5.000 Euroa ja kallein 50.000 Euroa.

Marraskuun huutokaupan esittelyvideo ja hevosia löytyy täältä:


Yksi lupaavimmista kouluhevosista maraskuun kokoelmasta on ruuna Schubert, jonka osti Minna Moilanen.

Kuva: Hannoveraner Verband

Minna kertoo kokemuksestaan näin:

Mahtava Verdenin huutokauppa 10.11.2012
Etsin itselleni ja kilpailukäytöön ”tulevaisuuteen” sopivaa hevosta. Kävin Saksassa, Liettuassa, Hollannissa ja sitten päädyimme takaisin Saksan Verdeniin suureksi osaksi mieheni rakkaudesta Saksalaiseen kultuuriin. Huutokauppa oli loistavasti järjestetty, olisin voinut ratsastaa kaikkia hevosia koko viikon ennen oikeaa huutokauppatilaisuutta. Kaiken A ja O oli Siebrecht:in Kati. Oli helppoa olla hänen kanssaan tekemissä jo alusta alkaen. Hän vei minut ell tarkastuksiin, talliin ratsuttajien/hoitajien kanssa ajatusten vaihtoon ja tapaamaan kasvattajia. Kaiken lisäksi tapasin hänen kauttaan upeita Suomalaisia tuttavuuksia, mm. Anna von Wendtin ja Ilari Törösen, joka tunnetaan Björkboda hevoskuljetuskista.
Puhuin ostettuani Schubertin Tanskalaisten kanssa (he ostivat 3 hevosta) ja heillä ei ollut yhteyshenkilöä Verdenissä (olen asunut Kööpenhaminassa 3 v ja tunnen Tanskaan sielun sympatiaa), kyllä me suomalaiset voimme röyhistää nyt rintaa (kuudella Suomeen ostetulla), pärjäsimme monelle ”suuremalle” maalle ja varsinkin kouluratsujen puolella. Ajatella, että suurin maa ostoissa oli luonnollisesti Saksa, sitten toinen suuri maa Ranska ja SITTEN SUOMI!!

Schubert, om. Minna Moilanen ja ruunan tämän hetkinen ratsuttaja Anna von Wendt.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: