Kirjoittanut hannoverfi | 21.12.2012

Syksyn Eliittihuutokauppa

Syksyn Eliittihuutokauppa oli laadukas:

Hevoskokoelman 62 ratsua myytiin keskihintaan 31.862,90 Euroa, edullisin ratsu maksoi 10.000 Euroa ja kalleimmat kouluhevoset olivat molemmat D-linjan jälkeläisiä: tamma Dehli  (Duino/Fürst Heinrich) ja ruuna Dornvelder  (Desperados/Ehrenwort) ja maksoivat molemmat lopulta 80.000 Euroa. Kallein estehevonen Cosima (Chacco-Blue/Plural) maksoi 75.000 Euroa uusille omistajilleen USA-n. Varsojen keskihinnaksi kiteytyi 6.659,52 Euroa, edullisin maksoi 3.000 Euroa ja kallein varsa, erikoisen kirjava värinen Beppino  (Balou du Rouet/Compliment) maksoi 20.000 Euroa. Estevarsat olivat tällä kertaa hyvin haluttuja ja myös hyvin maksettuja.

Hintahuiput löytyvät videona linkistä:


Suomalaisittain paikalla oli estepainotteinen ryhmä. Valitettavasti muutkin pitivät heidän suosikeistaan kovasti ja hevosten hinnat karkasivat käsistä. Eliitin pääteemana oli Lontoon olympialaiset. VIP tilaisuudessa Lontoossa menestyneet ratsastajat ja heidän hevostensa kasvattajat palkittiin juhlallisesti. Gaalaillassa nähtiin mm. Dablino FRH Anabell Balkenholin ratsastamana Kür esityksessä, Stakkaton jäähyväiset kisaradoilta, Don Darius Landgestüt Cellestä, estejalostusorien paremmiston yhteisesittely pienellä esteradalla, vierailevia artisteja, ponilauma varsoineen monien muiden joukossa.

Verden on paitsi markkinapaikka, niin ennen kaikkea myös tapaamispaikka!
Syksyn Eliitin aikana VIP tilaisuudessa olimme sopineet tapaamisen Cajus Aminoffin, Maria Lucander-Aminoffin ja Dr. Axel Brockmannin kanssa Landgestüt Cellestä. Cajus ja Maria olivat jo useamman kerran käyneet Verdenissä. Ensimmäistä kertaa he olivat mukana noin vuosi sitten Eliittihuutokuaupan aikaan ja ovat sen jälkeen käyneet säännöllisesti vierailuilla. Hevosiakin on löytynyt Verdenistä kaksi, sekä yksi varsa.
Jo vuosi sitten Dr. Brockmann oli niin kiinnostunut Cajuksen orista Foxattac, että suunnitteilla oli jopa vierailu Nuuksioon Cajuksen tallille. Matka jäi kuitenkin tarpeettomaksi, kiitos EBEF näyttelyn ja siellä olleen vierailevan tuomariston, että Dr. Axel Brockmann, Landgestüt Cellen johtaja, otti tehtäväkseen hakea hyväksyntää Aminoffien ori Foxattac (Foxiland xx-Dengeleg xx-River Peace xx) Hannoverjalostukseen ja hän onnistui: Foxattac muuttaa vielä tämän vuoden kuluessa Landgestüt Celleen,  josta sitä tarjotaan kasvattajien käyttöön heti ensikauden alusta.

Cajus Aminoff ja Foxattac Nuuksion lumisessa maisemassa joulukuussa 2012. Kuvaajana Erja Sandell.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: