Kirjoittanut hannoverfi | 21.12.2012

Talvihuutokauppa 2012

Talvihuutokaupasta ostettiin Suomeen yhteensä kahdeksan hevosta.

Huutokaupan hevosten keskihinta oli lopulta 13.270,65 Euroa, edullisin maksoi 6.000 Euroa ja kallein 47.000 Euroa.

Alla esittelyssä kaksi talvihuutokaupasta 2012 Suomeen ostettua hevosta ratsastajineen.
Tarja Seurujärvi / Light and Smooth (Light and Easy-Friendship)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Kuvan otti Wilma Erkkilä 15.9.2012 Kokkolan Isollajärvellä Pohjanmaan Aluemestaruus kisoissa.

Tarja Seurujärvi kertoo:

Olen 17v. opiskelija-tyttö Suomesta, Kokkolasta. Aloitin ratsastuksen 4½-vuotiaana. Kymmenvuotiaana sain ensimmäisen oman ponin, jonka kanssa v. 2007 osallistuin ensimmäisiin alue-esteratsastuskilpailuihini.Poneja minulla on ollut kolme omaa ja kaksi lainaponia. Kilpailin niillä sekä esteillä, että kouluratsastuksessa, alue- ja kansallisella tasolla.
Kouluratsastuksesta innostuin tosissani saatuani ratsastettavakseni SM-pronssiakin voittaneen opetusmestarin, saksasta lähtöisin olevan kouluponi Mac Donaldin. Lyhyen yhteisen taipaleemme aikana debytoimme mm. ponien kouluratsastuksen suomenmestaruuskilpailuissa. Voitimme myös ponien kouluratsastuksen pohjanmaan aluemestaruuspronssia syksyllä 2011.
Ponivuosien jälkeen tarvitsin kisakumppaniksi hevosen. Etsiskelimme juniorihevoseksi soveltuvaa opetusmestaria, mutta emme löytäneet sopivaa. Siksi lähdimme tammikuussa 2012 tutustumaan Verdenin ratsuhevoshuutokauppaan. Ammattilaisten minulle kokeiltavaksi valitsemista hevosista löytyikin yksi hyvin mieleinen, Light and Smooth, ”Smoothie”.
3.2.2012 sain sen Saksasta tänne suomeen. Silloin oli talven kylmin päivä. Pakkasta oli -32 C. Nuoresta iästään huolimatta (s.22.12.2007 ) Light and Smooth on helppo, järkevä ja yhteistyöhaluinen hevonen, pidän siitä kovasti. Olen iloinen myös siitä, että sain yhteyden Smoothien kasvattajiin, Dorothee ja Michael Schenkiin. Internetin kautta voimme vaihtaa helposti kuulumisia.
Toukokuussa osallistuin Smoothiella pohjanmaan alueen nuorten hevosten kouluratsastuksen hallimestaruuskilpailuihin, tuloksena 4.sija. Ne olivat ensimmäiset kisamme ja luultavasti Smoothien ihan ensimmäiset kisat koskaan. Heinäkuussa tulimme kolmansiksi kaikille avoimessa kouluratsastuksen aluekilpailuluokassa. Syyskuussa voitimme kouluratsastuksen aluemestaruuspronssia pohjanmaalla nuorten hevosten luokassa. Se oli koko kauden paras saavutuksemme. Lokakuussa kauden lopuksi Smoothie ja minä voitimme vielä oman seuramme koulumestaruuden.
”Smoothie” ylitti kaikki odotukseni kuluneella kilpailukaudella ja innolla jo odotan tulevia kilpailuja.

Milla Riski / Cortina S (Contendro I-Acord II)

Milla kertoo:

Kevät treenattiin kotona ja käytiin ensimmäisen kerran harjoittelemassa vieraassa paikassa kisaolosuhteita naapuritallin koulukisoissa, joissa Kerttu voitti helpon luokan ja sai kehuja rytmistä ja rentoudesta. Sittemmin on keskitytty estepuoleen, vaikka kouluvalmentajatkin on Kertusta pitäneet.

Noviisisarjaa ja aluekisoja käytiin kesällä mukavin tuloksin, pari pientä loukkantumista on tehneet välillä taukoa, mutta mitään pysyvää ei onneksi ole niistä jäänyt ja ompahan tullut sitten lomaakin välillä hevoselle. Kerttu on saanut lisää senttejä ja lihaksia ja kasvamistakin ajatellen on varmaan ihan hyvä, että on saanut huilia välillä.

Kerttu on lempeä ja kiva käsitellä, mutta siitä löytyy kyllä myös paljon omaa tahtoa ja temperamenttia niin kuin kisahevosesta kuuluukin! Nyt on suunnitelmana treenata talvikausi kotona perusjuttuja ja hioa ratsastettavuutta, käydä sekä este- että kouluvalmennuksissa. Kerttu on saanut monelta taholta kehuja hyvästä hyppytekniikastaan. Ensi kaudella menemme taas ainakin jotain nuorten hevosten luokkia ja ehkä täytyy kouluvalmentajien painostuksesta startata vielä jokunen koululuokkakin.

Mainokset

Kategoriat

%d bloggers like this: